Bejelentkezés
FOZNIAKAROK.HU

FŐZNI
AKAROK

főzés

Info

FOZNIAKAROK.HU
/nokedli

Főzniakarok! - Receptek - Nokedli

Kezdő vagyok, de főzni akarok! Eddig nem nagyon főztél, de most már szeretnéd megtanulni? Örömet akarsz szerezni a házi koszttal a párodnak vagy akár magadnak? Tanulj meg főzni az Interneten! Oldalunk célja, hogy a teljesen kezdők is elsajátítsák a főzés fortélyait.

Legújabb twittek

3 napig nincs gáz,ami elég gáz.(ezt nem hagyhattam ki,tudom, hogy szar)😅 Tájékoztatni elfelejttettek róla minket, f… https://t.co/3ruuuYJVeL

Szitut és csak a lakást szellőztettem át az edzés után nem a főzés miatt volt nyitva. Majd mondtam h legközelebb jo… https://t.co/GUKcz6vIei

@Kovet_o_49 Nálam dettó. Az egész lakást melegíti, kb. 11-órától. Reggel redőny le, ablak bezár. Ha lement a nap, m… https://t.co/P6iqXedmID

Egy kis nyári lecsó főzés https://t.co/cqXF3SruY0

@rokatunder ne viccelj, nekem literálisan lehetetlen főzés'splainelni, volt, hogy nem raktam valamibe sót, mert nem… https://t.co/9TrquCI032

@iamblanka olyan emberrel beszélsz, aki főzés terén nem a nulláról indulsz, hanem a mínusz 10-ről, I can't do that :D

Német óra után, főzés előtt; megérkeztem a végére, Halihó 🙂#esbringa

Pappaledighet 3. harmadik hét vége. Hatalmas reggelik, közös házimunka, főzés, boltbajárás. Játék, játszótér, bicik… https://t.co/QunhxXAJKG

Pénteken lesz egy kis buli, kaja főzés, dínom-dánom a műhelyben. Az egyik kolléga nyugdíjba megy és ilyenkor mindig… https://t.co/qOItnVH8FS

@halottize Én ilyenkor azt csinálom hogy gyümölcsöket próbálok enni, mert azzal nincs sok gond, mosogatni se kell s… https://t.co/8R9VZABvCx

RT @macskaszellem: Rólam röviden annyit, hogy 7 évig voltam kolis, szóval tudok együttélni másokkal, takarítás nem áll távol tőlem, bár a f…

Rólam röviden annyit, hogy 7 évig voltam kolis, szóval tudok együttélni másokkal, takarítás nem áll távol tőlem, bá… https://t.co/pnCunZjnUf

@_Deng_Deng_ De milyen fura,hogy a néni azért nem jutott tovább,mert technikailag nem volt jó a tányérja! Most,akko… https://t.co/dUWU5vIWAr

"Nem mennek sehova, se étterem, se színházsemmi! A nő már hatkor fel kell, mert ő pesztrálja a macskákat és a gyere… https://t.co/bbpzcHkILa

Főzés tudományomban ötvözöm az "ú basszus ez több lett mint két deci"-t a "leszarom egy kicsit hígabb lesz"-szel.… https://t.co/dkSqbIApjQ

jó, nyilván ki lehet olcsóbbra is hozni, mondjuk olyannal, hogy apartmanba mész és magadra főzöl, de ki akar a sajá… https://t.co/FYlXACkYTE

Főzés anime stílusban. 😂 https://t.co/3vMiSPtB9p

Keresés
Recept tulajdonos: Főzniakarok.hu Nehézség: normál Elkészítési idő: 21-40 perc
Típus: magyar

Kategória: köret

Árkategória: Normál

Alkalom: hagyományos, hétköznapi, kiadós, randi, ünnepi

Címkék: hagyományos, hétköznapi, hétvégi, kiadós, köret, magyar, meleg, randi, ünnepi, videós recept

Meg akarom tanulni ezt a receptet

Hozzávalók (4 személyre)

50 dkg liszt
2 db tojás
1 kávéskanál
2 dl víz
1 evőkanál olaj

Nyomtatás

Elkészítés

Elkészítés

1.

Egy nagy lábosban tegyünk fel vizet forrni. A tészta elkészítésének csak akkor lássunk hozzá, ha már forr a víz, különben a várakozás alatt megkeményedik a tészta.


2.

Egy jól megfogható tálba tegyük a tojásokat, a sót, és az előre kimért víz felét. Kézi habverővel keverjük jól össze.


3.

Fakanállal keverjük hozzá a kimért liszt felét. Innentől kezdve a vizet és a lisztet felváltva adjuk a tésztához, míg ruganyos, sima tésztát nem kapunk.


4.

Készítsünk elő szűrőkanalat, amivel kimerjük a forró vízből a nokedliket; tésztaszűrőt, amiben lemossuk hideg vízzel; és egy tálat, amibe a készeket tesszük.


5.

A lobogó vízbe szaggassuk bele a tészta harmadát, közben kavargassunk bele a vízbe, hogy ne tapadjanak össze a nokedlik. Forraljuk át, majd szűrőkanállal merjük ki a vízből mindet. Hideg vízzel öblítsük le, és tegyük a tálba. Ugyanígy főzzük ki a maradék tésztát.


6.

Ha már mind elkészült, egy lábosban forró olajon átforgatva forrósítjuk meg a nokedliket. Ha mikrohullámú sütőben melegítjük, tegyünk rá egy kevés olajat, keverjük össze, és lefedve melegítsük, hogy ki ne száradjon.


Pörkölthöz elengedhetetlen.

Tavasszal és nyáron sült tojással, tojásos nokedliként tálalhatjuk. Ilyenkor friss salátával kínáljuk.
Te mennyire kedveled ezt az ételt?

Újdonság a Knorr Rafinériától!

A nyaralás ízei tálalva!

Az új Gyros alap fokhagymás dresszinggel és Kebab alap paprikás dresszinggel termékekkel tovább bővül a tápláló és finom ételeket kínáló Knorr Rafinéria termékcsalád.

Közkedvelt, az egész család által szerethető ízeket kínálnak, duplatasakban!

Elkészítésük nagyon egyszerű: a tasak szélesebb részében található a húshoz, a keskenyebb részében pedig az öntethez szükséges alap.
Der Milan 2012. február 27.

Edcy20: Én csomómentesre kavarom ki mindig, azaz nem galacsinos egyáltalán, pont tegnap készítettem és tudtam boldogulni vele. :)

sandorlaci 2010. november 12.

kevés kurkuma a tésztába, a főzővízbe kevés só. + 1 ek.olaj. szép a színe és nem is ragad.

jnemargo58 2010. április 29.

Nem muszáj lehűteni a tésztánkat, azon melegen olaj helyett a pörköltlé tetején lévő zsírrétegből szedhetünk a nokedlira, amitől nem is ragad össze és szép szint is kap a kifőtt tésztánk. Guszta lesz és pergős!
2010. április 28.
jnemargo58

kr.bacar 2009. október 24.

Én egy ismerősömtől "tanultam", aki x éven keresztül dolgozott egy neves csárda neves szakácsa mellett, hogy NEM keverjük agyon a nokszit, ő azt mondta hogy normál fakanálal nem szabad 10-20 mozdulatnál tovább tartania.

Sokszor főzünk együtt, és valamikor nem-odafigyelésből, vagy éppen az elfogyasztott sör után, kicsit többször keverem át... ekkor ránézésre 0.1mp alatt megmondja hogy többször kevertem mint kellett volna.

Szóval nem kell ezt túlspirázni mint ahogy a videorecept mondja, kicsi ez kicsi az, majd kicsi emez, és elölről.... Egybe mindent, még ha 2 kilót csinálunk is, és _néhány_ egyszerű mozdulattal elkészül a tészta.

Nem palacsinta-tészta ez hogy csomomentesnek kell lennie... vagy piskótatészta...

chips 2009. augusztus 23.

En is ugy tudom, hogy nem szabad sokaig keverni. Nekem meg sokszor a tojas nincs is elkeveredve rendesen, megis mindig finom.

anika175 2009. április 25.

Nekem sosem sikerül :-( Hol ragad, hol kemény:-S

dobiagi 2009. április 02.

Egy ismerősöm ajánlotta (édesanyja szakács, így könnyű :)):
A használt edényeket, és a szaggatót is HIDEG vízben mosogassuk el, így nem ragad annyira, és a szivacsot sem kell kidobni...
(azért én utána forró vízzel is elöblítem)

Edcy20 2009. április 01.

A galuska tésztát sosem szabad simára dolgozni, mindig csomósnak kell lennie egy picit, különben kínszenvedés kiszaggatni.

Korábbi bejegyzések »

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be!

Felhasználónév:
Jelszó:
Részletes keresés »

Mi van
a hűtőben?

További topikok »